Send info about your event to info@myskatespots.com if you want it listed.

Loading Events

« All Events

Filmvisning Surfers: Automobilen – Det övergivna skatemonumentet

March 1

Visas även i Malmö 2024-02-17

 

“Välkommen på visning av Automobilen – Det övergivna skatemonumentet med efterföljande samtal med regissören Jonathan Lomar.

I en dunge längs den gamla E6:an utanför Falkenberg vilar en märklig syn – en övergiven betongskatepark, som med åren tycks ha förlorat sin forna glans. Men detta är inte vilken park som helst; den är faktiskt en av världens äldsta.

Denna betongoas har åldrats som en levande bok, där sanningar dansar med osanningar, gömda i dess betongsprickor. Dess existens är inte bara en lokal kuriositet utan snarare en levande skildring av en tid då skateboardkulturen tog sina första stapplande steg.

En av dessa förtrollade själar är skejtaren John Magnusson. När han får nys om att en ny villastadsplan smids och att detta skulle innebära dödsstöten för skateparken, tar han saken i egna händer i ett förtvivlat försök att rädda detta unika stycke historia.

Med bilder och arkiv som nu träder fram för första gången tar Automobilen med oss på en roadtrip till “Hallands Las Vegas” på 70-talet, en plats som var allt annat än övergiven. Berättelser från både nu och då vävs samman kring det stora frågetecknet: Vad är egentligen ett kulturarv?”

/ Automobilen – Det övergivna skatemonumentet + regissörsamtal – Panora

Falkenberg Snakerun, Automobilen (1978-198x) – MySkateSpots.com

FB:Surfers eventinfo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.