Send info about your event to info@myskatespots.com if you want it listed.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Premiären Automobilen – Det övergivna skatemonumentet

February 17 @ 17:15 - 19:00 CET

Visas även av Surfers Paradise 2024-03-01

 

“Välkommen på visning av Automobilen – Det övergivna skatemonumentet med efterföljande samtal med regissören Jonathan Lomar.

I en dunge längs den gamla E6:an utanför Falkenberg vilar en märklig syn – en övergiven betongskatepark, som med åren tycks ha förlorat sin forna glans. Men detta är inte vilken park som helst; den är faktiskt en av världens äldsta.

Denna betongoas har åldrats som en levande bok, där sanningar dansar med osanningar, gömda i dess betongsprickor. Dess existens är inte bara en lokal kuriositet utan snarare en levande skildring av en tid då skateboardkulturen tog sina första stapplande steg.

En av dessa förtrollade själar är skejtaren John Magnusson. När han får nys om att en ny villastadsplan smids och att detta skulle innebära dödsstöten för skateparken, tar han saken i egna händer i ett förtvivlat försök att rädda detta unika stycke historia.

Med bilder och arkiv som nu träder fram för första gången tar Automobilen med oss på en roadtrip till “Hallands Las Vegas” på 70-talet, en plats som var allt annat än övergiven. Berättelser från både nu och då vävs samman kring det stora frågetecknet: Vad är egentligen ett kulturarv?”

/ Automobilen – Det övergivna skatemonumentet + regissörsamtal – Panora

Falkenberg Snakerun, Automobilen (1978-198x) – MySkateSpots.com

Details

Date:
February 17
Time:
17:15 - 19:00 CET
Event Tags:
Website:
https://panora.se/events/automobilen-det-overgivna-skatemonumentet-regissorsamtal/

Venue

Biograf Panorama Malmö
Friisgatan 19 D
Malmö, 214 21 Sweden
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.